Automobil pre rodiny s deťmi.

Čerství rodičia, ktorí túžia po novom automobile, sa už viac nemusia obávať o bezpečnosť svojich potomkov, ani sa vzdať pohodlia.

Väčšina čerstvých rodičov zvažuje vymeniť svoje vozidlo za automobil, ktorý by mal ich ratolestiam poskytnúť bezpečný a funkčný priestor na ich prepravu. K najvyhľadávanejším atribútom patrí ľahká manipulácia s detskými sedačkami a, samozrejme, ich bezpečnosť. Dizajnéri spoločnosti Volvo teraz premýšľajú nad tým, ako by viac rodičia nemuseli obetovať svoj štýl a komfort kvôli bezpečnosti, pomocou novej koncepcie modelu XC90.

Zdroj: Volvo

​Švédska automobilka predstavuje pre tento model veľmi zaujímavú funkciu s novým konceptom pre detskú sedačku. Nahradili predné sedadlo spolujazdca zvýšenou plošinou, na ktorej je umiestnená. Táto plošina umožňuje detskej sedačke otáčať sa a posúvať dopredu a dozadu. Druhý z rodičov môže sedieť na zadnom sedadle a pohodlne sa starať o dieťa aj vďaka úložnému priestoru pod plošinou, do ktorého môžete umiestniť prikrývky, spotrebný materiál alebo tašku na plienky.

Tisha Johnson, vedúca dizajnu spoločnosti Volvo Cars, vysvetľuje koncept, ktorý sa zatiaľ nedostal na výrobnú linku: „Skúmali sme povahu progresívneho luxusu už nejaký čas a vidíme priame spojenie medzi luxusom a emocionálnym komfortom. Preto sme urobili ďalší krok pri definovaní spôsobu, akým sa dá interiér vozidla použiť tak, aby vyhovoval potrebám našich zákazníkov. Vždy kladieme veľký dôraz na bezpečnosť detí, ale táto vec ju posunie na ďalšiu úroveň. “

Zdroj: YouTube