„Je to krok do sveta hybridných sedanov, nie príliš drahý a s kvalitným autom.“ píše Engadget, ktorý mal šťastie otestovať vozidlo.

Podľa nich si spoločnosť Honda už získala povesť výrobcu spoľahlivých, vysokokvalitných automobilov s dlhou výdržou. Accord to len potvrdzuje. Milovníci automobilov síce ohromení nebudú, zato vaše peňaženky áno.

V Amerike stojí 25 470 dolárov. Interiér nie je za tieto peniaze prehnane luxusný, ale využitie materiálov v tejto cenovej relácii je vynikajúce. Predné aj zadné sedadlá sú pohodlné, čo nie je nič prekvapujúce, koniec koncov, ide o veľký sedan.

Zdroj: Honda

​Infotainment bol vylepšený, aj keď latka nebola nastavená príliš vysoko, keďže predchádzajúci systém sa skôr podobal na BIOS Windowsu. Chceli tiež otestovať navigáciu, ale to sa im nepodarilo.

Systém je tiež vybavený rôznymi pomôckami na riadenie, monitoruje pohyb chodcov, bdelosť vodiča a v adekvátnych prípadoch je schopný automaticky zabrzdiť. Užitočné to je v dopravnej zápche, v takom prípade môže auto jazdiť samo, čo pozitívne potvrdil aj test Engadgetu.

Pod kapotou ukrýva 1,5-litrový motor s výkonom 192 koní, ale bude k dispozícii aj vo verzii s objemom 2 litre a výkonom 252 koní. Spotrebuje 5 litrov paliva na sto kilometrov. Akceleruje dobre, ale počas jazdy môžete pocítiť hmotnosť batérie.

Honda Accord 2020 je už v predajniach, ale presný dátum predaja hybridnej verzie zatiaľ nebol oznámený.

Zdroj: Engadget