Už v apríli ohlásila spoločnosť Sony, že plánuje vydanie novej generácie hernej konzoly PlayStation s poradovým číslom 5. Natešeným fanúšikom teraz odhalila predpokladaný termín začiatku predaja a tiež technickú novinku v podobe úplne nového gamepadu. Nové ovládanie má poskytnúť hráčom fascinujúce ponorenie do herných svetov.

Po bezmála šiestich rokoch od štartu štvrtej generácie herných konzolí PlayStation oznámila spoločnosť Sony termín vydania úplne novej rady populárneho herného zariadenia. "Odvtedy, čo sme v apríli prvýkrát odhalili našu konzolu novej generácie, vypuklo nadšenie a záujem o to, ako bude vyzerať budúcnosť hier," pochvaľovala si Sony na blogu PlayStation.

Súčasne prisľúbila, že novú hernú mašinu si budú môcť prví hráči naostro kúpiť už na Vianoce. Má to ale háčik. Ide o Vianoce roku 2020. Konzola novej generácie ponúkne podľa firmy veľa technických vylepšení a má sa predávať s úplne novým gamepadom, ktorý v porovnaní so súčasným modelom DualShock znateľne vylepší hmatové zážitky hráčov.

"Pocítite na vlastnej koži celý rad signálov, vrátane toho, že náraz do steny bude cítiť výrazne inak než zrazenie hráča v americkom futbale. Pocítite dokonca rôznorodosť textúr, pokiaľ počas hry pobežíte po lúke alebo sa budete brodiť bahnom," sľubuje Sony. To má podľa spoločnosti posilniť ponorenie hráčov do deja a posilniť herný zážitok.

Ďalším technickým vylepšením ovládača sú adaptívne spúšťače, pri ktorých budú tlačidlá klásť rozdielny odpor pri rôznych činnostiach. Sony tiež zdôraznilo, že nechce nijako zanedbávať ani majiteľov staršej generácie konzol, ktorých chce "utešiť" veľmi žiadanými hernými titulmi, ako je Death Stranding, The Last of Us II alebo Ghost of Tsushima.

Zdroj: CNC