Keď pred dvoma rokmi dosiahol Chiron nový rekord v zrýchlení na 400 km / H a následnom zabrzdení na nulu, vypukla v Bugatti obrovská radosť. Úsmev z ich tváre zmizol po tom, čo Koenigsegg Agera RS s ich rekordom (41,96 sek.) vytrel podlahu a bol rýchlejší o celých päť sekúnd (36,44 sek.). Teraz prišla na rad Regera a ani jedno oko v Bugatti nezostalo suché.

Pokus o prekonanie rekordu sa uskutočnil 23. septembra na vojenskom letisku Råda vo Švédsku, kde

Regera pod vedením svojho oficiálneho pilota Sonnyho Perssona zrýchlila na 400 km / h a zabrzdila na nulu za 31,49 sekúnd .

Čas Agery RS tým zlepšili o dve sekundy, čím sa rekord Bugatti Chironu ešte viac vzdialil.

Zakladajúci prezident značky Christian von Koenigsegg uviedol, že neuveriteľný rekord bol spôsobený jedinečnou prevodovkou Direct Drive, ktorá bola špeciálne navrhnutá na prekonávanie takýchto rekordov. Veríme mu, ale za zmienku stojí aj samotná sila vozidla, vynaliezavé twin-turbo V8, ktoré určite tiež prispelo k výsledku.

Tentokrát bolo počasie perfektné, na rozdiel od roku 2017, keď pôvodne navrhnutá skúšobná jazda v nemeckom Papenburgu, musela byť narýchlo nahradená pristávacou dráhou na letisku Vandel v Dánsku, nie práve ideálnou pre podobné výkony. Je pravda, že ani asfalt na letisku Råda nie je zrkadlovo hladký, ale na prekonanie rekordu 2048,46 kilometrový úsek stačil.

Klip z udalosti verne reprodukuje tieto úžasné čísla.

Je to dôkladná lekcia pre inžinierov Bugatti.

Vyskúšali, či Chiron skutočne dokáže dosiahnuť sľubovanú maximálnu rýchlosť

Podľa Bugatti je strop niekde okolo 420 km / h. Nikto iný to ale okrem nich ešte nedosiahol.