Platobné pero The Pen píše populárnym, kávovo-hnedým atramentom, ale do súťaže vstupuje aj konkurenčná spoločnosť Costa Coffee.

Existuje niekoľko možností, aké perá si dnes vybrať. Niektorí uprednostňujú tenké, štýlové kúsky a iní pánske, malé, v hrúbke prstov. Ďalej sú tu značky, ktoré sa desaťročia nemenia a zmestia sa do každého vrecka, napríklad Kaweco. A samozrejme, zaujímavý je aj japonský punkový koncept, ktorý vyrába najlepšie atramenty na svete a potom nimi plní tie najlacnejšie plastové perá. Ak by sme mali v našom článku vyzdvihnúť aspoň jednu značku, zapamätajte si pero Uni-ball Signo 207. Je lacné a dokonalé.

Spoločnosť Starbucks sa teraz snaží preraziť na trhu s perami. V Japonsku začala predávať niekoľko doplnkov s platobným čipom, pričom tým posledným je kávovohnedé pero s jednoduchým názvom The Pen. Telo pera je objemné, aby sa do neho zmestil čip a najviac sa asi podobá dlhej puške alebo digitálnemu teplomeru.

Stojí približne 35 eur. Z tejto sumy môžete prekávičkovať zhruba 11 eur. Tí, ktorí nechcú používať pero, si môžu kúpiť aj peňaženku alebo puzdro na telefón s názvom The Hug. Aj tie fungujú ako bezkontaktné čipové karty.

Túto myšlienku dotiahol najďalej konkurent spoločnosti Star Coffee, spoločnosť Costa Coffee. Jednoducho zabudovali platobný čip do recyklovateľného hrnčeka na kávu.

Zdroj: The Verge