Toyota, globálny partner olympijských a paralympijských hier, predstavila nové špeciálne vozidlo, ktoré uľahčí prepravu na hrách v Tokiu 2020. Stroj je určený ako pre športovcov a organizátorov, tak návštevníkov. Prepraví až šesť osôb. K dispozícií budú dve stovky týchto elektromobilov.

Elektromobily sa budú pohybovať priamo v dejisku športových súťaží, ale aj na ďalších oficiálnych miestach, ako je napríklad olympijská dedina. Časť vozového parku bude zároveň slúžiť na pomoc v núdzi na rôznych akciách v priebehu celého roka.

Pozrite si galériu

​Mikrobus bude vyrobený v dvoch variantoch. Model Basic má tri rady sedadiel. Pri prevoze osôb pripútaných na vozík je možné konfiguráciu zmeniť ich sklopením. Z bezpečnostných dôvodov je sedadlo vodiča vyvýšené a umiestnené v strede, aby vodič videl na cestujúcich a mohol riešiť ich individuálne potreby pri nastupovaní a vystupovaní.

Druhé vozidlo s názvom Relief má polovicu druhého radu a celý tretí rad je vyhradený na nosidlá. Elektromobil je navrhnutý tak, aby v ňom mali miesto aj dvaja zdravotníci.

Zdroj: CNC