Spoločnosť Boston Dynamics je okrem iného známa tým, že priebežne zverejňuje videá, v ktorých jej roboti predvádzajú rôzne zaujímavé kúsky - behajú na čerstvom vzduchu, ťahajú nákladné auto alebo napríklad skáču saltá.

Občas sa dá vidieť aj to, akými spôsobmi je testovaná robustnosť robotov: inžinieri sa nazdráhajú napríklad používať hokejky, ktorými svoje výtvory "mlátia" hlava-nehlava.

Teraz produkčné štúdio Corridor Digital nakrútilo podarenú paródiu, ktorá názorne ukazuje, čo by sa mohlo stať, keby sa niektorý zo šikanovaných strojov poriadne naštval a rozhodol sa to ľuďom vrátiť aj s úrokmi.

V tomto konkrétnom prípade je robot zacvičovaný do práce skladníka a to pomocou nástrojov ako bič, pištoľ, zloženej stoličky, farby v spreji atď.

Nakoniec mu ale dôjde trpezlivosť, po niekoľkých dobre mierených kopoch sa zmocní strelnej zbrane... a situácia sa dramaticky obracia. Zrazu sú to zamestnanci fiktívnej firmy Bosstown Dynamics, ktorí sa ocitajú v podriadenej úlohe a musí pod hrozbou násilia nosiť škatule.

Niet divu, že toto video na YouTube zaznamenalo už vyše päť miliónov pozretí. Je jasné, že jeho hlavným účelom má byť pobaviť divákov. Na druhej strane, presne takto nejako to pokojne môže dopadnúť, pokiaľ vyvinieme technológiu, ktorú nedokážeme ovládať... a pokiaľ sa táto technológia jedného dňa obráti proti nám.

Zdroj: CNC