Rad slúchadiel Bose QC funguje už od roku 2006, momentálne sme pri modeli QC35. Predtým Bose úplne dominoval, v posledných rokoch však takmer všetci ostatní výrobcovia prichádzajú s vlastnými modelmi, a najmä Sony svojimi slúchadlami s aktívnym potlačením hluku dokázala riadne Bose zavariť.

Bose predstavil úplne nové slúchadlá s názvom Headphones 700. Opäť sa jedná o uzavreté náhlavné slúchadlá s aktívnym potlačením hluku, ale už označenie ukazuje, že po 13 rokoch Bose úplne mení dizajn a štýl.

Zdroj: Bose

​Otázkou zostáva, či model QC35 II úplne nahradia, alebo budú chvíľu koexistovať, keďže oficiálna cena 400 dolárov, ukazuje, že mieri na úplne rovnakého zákazníka. Samotné Bose označuje model QC35 za klasické riešenie, novinka však ponúkne aj lepšie potlačenie hluku.

Dizajn slúchadiel je ľahší a menej masívny, tomu zodpovedá nižšia hmotnosť, tá však priniesla kratšiu výdrž - 20 hodín. S novinkou prichádza aj dotykové ovládanie, ktoré dopĺňa trojica tlačidiel.

Zdroj: Bose

​Slúchadlá sľubujú mimoriadne komfortné telefónne rozhovory, a to vďaka štvorici vstavaných mikrofónov. Slúchadlá ponúkajú aj možnosť využiť hlasových asistentov Google Assistant či Amazon Alexa, pre ich využitie poslúži dedikované tlačidlo.

Zdroj: Bose

​Potlačenie hluku ponúkne 11 rôznych úrovní, nebude chýbať ani "konverzačný režim", čiže rýchle prerušenie hudby a zapnutie vonkajšieho odpočúvania. Po zvukovej stránke majú slúchadlá tiež patriť k špičke, Bose sľubuje aktívny ekvalizér upravujúci charakteristiku zvuku podľa hlasitosti reprodukcie, nechýba ani aplikácia pre podrobné nastavenie ďalších funkcií.

Zdroj: Bose