Hoci je spoločnosť DJI známa predovšetkým vďaka výrobe drónov s integrovanou kamerou, vstúpila do segmentu samotných outdoorových kamier nenápadne už modelom Osmo Pocket, ktorý kombinuje miniatúrnu kameru a gimbal so stabilizáciou.

Teraz vypustila do sveta ďalšiu novinku v podobe outdoorovej kamery Osmo Action, s ktorou chce konkurovať zavedenej značke GoPro. Na prvý pohľad však kamera zaujme predovšetkým tým, že ponúka dva displeje - jeden klasický veľký (2,25 ") dotykový na zadnej strane a jeden malý (1,4") na prednej strane, určený predovšetkým pre selfie zábery.

Zdroj: DJI

​Telo kamery je z pogumovaného materiálu a je samozrejme nárazuvzdorné, a to z výšky až 1,5 metra. Ponoriť sa s kamerou môžete do hĺbky 11 metrov a bez problémov bude fungovať aj pri teplotách do -10 ° C. V prípade, že malú kameru uzavriete do voliteľného puzdra, zvýši sa odolnosť vo všetkých smeroch - napríklad pod vodou budete môcť ísť až do hĺbky 60 metrov.

Pozrite si galériu

​Vnútri kamery je osadený snímač veľkosti 1 / 2,3" s rozlíšením 12 Mpx, ktorý vie ukladať fotografie v JPEG aj v RAW formáte s pomerom strán 4:3 alebo 16:9. Citlivosť snímača je možné voliť v rozsahu ISO 100 - 3200, závierka potom pracuje v rozsahu 120 - 1/8000 s.

Okrem fotiek je samozrejme možný aj záznam videa v rozlíšení 4K pri 60 sn./s. Pre vysokorýchlostné snímanie je k dispozícii režim 240 sn./s vo full HD rozlíšení. Osadený objektív má svetelnosť F2,8 a uhol záberu 145 °, samotná kamera potom ponúkne elektronickú stabilizáciu obrazu.

Zdroj: DJI

​Na tele sú tri tlačidlá - zapnutie, natáčanie a špeciálne QS (Quick Switch) tlačidlo, ktoré slúži na prepínanie medzi režimami záznamu, dvoma displejmi a tiež slúži pre zmenu nastavenia. K dispozícii je tiež hlasové ovládanie.

Zdroj: DJI

​Nasnímaný záznam sa ukladá na microSD karty s kapacitou až 256 GB, konektivita je štandardná v podobe Bluetooth a Wi-Fi pre spárovanie s mobilným zariadením s aplikáciou DJI Mimo. Batéria podľa výrobcu vydrží 116 minút Full HD záznamu alebo 91 minút 4K záznamu, do plna ju nabijete za 88 minút.

Zdroj: DJI

​Kamera DJI Osmo Action zatiaľ nie je na trhu, je však možné ju predobjednať za cenu 349 dolárov. Prvé dodávky by mali byť doručené začiatkom júna.

Zdroj: CNC