Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Ako bude vyzerať budúcnosť? TAKTO by mohli vyzerať svetové metropoly v roku 2050
Zdielať na

Ako bude vyzerať budúcnosť? TAKTO by mohli vyzerať svetové metropoly v roku 2050

Zdroj: Andree Vallin

Kaspersky Lab je ruská spoločnosť, ktorá ponúka riešenia v oblasti počítačovej bezpečnosti. Bola založená v Moskve pred viac ako 20 rokmi a teraz má kancelárie v mnohých krajinách po celom svete.

Ich hlavným portfóliom sú väčšinou antivírusové programy, spyware, poštové filtre a bezpečnostné aplikácie, ale už nejakú dobu pracujú na špeciálnom projekte: na webovej stránke, kde si môžete pozrieť, ako si predstavujú svet v rokoch 2030, 2040 a 2050.

Webová stránka Earth 2050 (Zem 2050) už existovala aj doteraz, ale nedávno bola vylepšená víziami pre Dubaj, New York a Moskvu. Žiaľ, Bratislava ešte nie je na mape, ale existuje niekoľko európskych miest (Varšava, Amsterdam, Miláno, Mníchov, Barcelona, ​​Londýn...).

Taká bude Moskva v roku 2050?

2050.earth

​Projekt bol pôvodne o fikciách vytvorených výskumníkmi, ale časom sa stal viac komunikatívny a interaktívny: používateľov požiadali, aby projekt doplnili a komentovali to, čo majú možnosť vidieť doteraz - v tom im pomáha zjednodušený upload - môžu tiež označovať štítkami svoje predpovede a zverejňovať panoramatické obrázky.

New York je už veľmi sci-fi

2050.earth

​Hodnotiť pri jednotlivých mestách (alebo regiónoch) môžete predpovede a technológie na niekoľko desaťročí dopredu – či už lietajúce hotely, digitálne drogy a organizmy, Medzinárodnú oceánsku stanicu, reklamy, Moskvu bez dopravy, výrazne znížený počet infarktov a mozgových príhod v Spojených štátoch, sex a manželstvá robotov, dopravné trasy pod vodou – to všetko môžete posudzovať podľa toho, či je to reálne, alebo fikcia.

A tým sme sa dostali k jednému z hlavných cieľov spoločnosti Kaspersky Lab: zistiť, čo si ľudia myslia, že bude v budúcnosti možné a ich pozitívne vízie.

Súvisiace články