Značka Xiaomi už dávno nie je len o mobiloch, jej kultová elektrická kolobežka sa udomácnila aj u nás. Elektrické bicykle k nám ešte príliš neprenikli, ale v domovskej Číne už štartujú predaj druhej generácie. HIMO C20 vás vyjde len 375 dolárov.

Pritom HIMO ponúka technológie, ktoré poznáme skôr z vyšších cenových relácií. Motor ženie zadné koleso silou 250 W a stačí na maximálnu rýchlosť 25 km / h, batéria s kapacitou 360Wh vraj stačí až na 80 km, čo je slušná hodnota.

Kolesá sú 20-palcové, prítomné sú mechanické kotúčové brzdy, rám je hliníkový s hmotnosťou 21 kg. A to je pomerne málo na elektrický bicykel. Prehadzovačka je značky Shimano. V sedadlovej trubici sa navyše ukrýva hustilka. Na riadidlách je prítomný LED displej, ktorý vás informuje o rýchlosti, prejdenej vzdialenosti a kapacite batérie.

Vo výbave sú obsiahnuté aj predné a zadné LED svetlá. Aj tie sú napájané z batérie, takže nemusíte riešiť žiadnu výmenu akumulátorov. Okrem oficiálnej čínskej distribúcie môžete HIMO C20 zaobstarať potrebné na AliExpresse s celosvetovou dopravou zadarmo, ale tam už je cena 750 dolárov.

Pozrite si galériu

Zdroj: CNC