Mikro a minisystémy získavajú v posledných rokoch opäť na popularite, pretože dokážu ponúknuť kvalitný zvuk a bohatú výbavu aj tam, kde nechcete, aby Hi-Fi zostava bola dominantou izby.

Novým prírastkom do kategórie malých all-in-one systémov od japonského výrobcu Hi-Fi techniky Marantz bude model s názvom Melody X, nesie tiež typové označenie M-CR612.

Zdroj: Marantz

​Novinka kombinuje CD prehrávač, hudobný streamer, DAB / FM rádio a pridáva hlasové ovládanie, podporu multiroomu a technológiu Heos. Systém má vstavaný zosilňovač s výkonom 2x 60 W, nechýba ale možnosť pripojiť dva páry reproduktorov, v tejto konfigurácii výrobca udáva výkon 4x 30 W. Počíta sa tak s možnosťou ozvučenia dvoch miestností (A / B) s nezávislým nastavenie hlasitosti pre každý pár. Pokiaľ máte radi poriadne basy, tak nechýba ani výstup na aktívny subwooofer.

Zdroj: Marantz

​CD prehrávač prehrá samozrejme aj MP3 a VMA súbory, systém však podporuje aj prehrávanie Hi-Res audio formátov WAV, FLAC, ALAC 192 kHz / 24bit a tiež DSD 2.8 MHz / 5.6 MHz z USB či zo siete. Systém ponúkne tiež možnosť počúvania streamovanej hudby z internetových rádií, či on-line služieb ako sú Spotify, Amazon Prime Music, Deezer alebo Tidal, zvoliť možno aj priame počúvanie zo smartphonu cez Bluetooth, či AirPlay 2. Okrem sieťového pripojenia nechýba ani Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz. Aplikácia potom pomôže s integráciou do domáceho multiroom systému s produktmi kompatibilnými so systémom Heos (Marantz a Denon).

Zdroj: Marantz

Marantz M-CR612 má vstavaný ako klasický FM tuner, tak digitálne DAB + rádio. Pre pripojenie ďalších zariadení nechýba jeden analógový vstup a dva digitálne optické vstupy, pričom automatická detekcia vstupného signálu poslúži napríklad pre jednoduché kvalitné ozvučenie televízora.

Hlasové ovládanie sa neobmedzuje na jednu službu, podporovaná je ako hlasová asistentka Apple Siri, tak Amazon Alexa a Google Asistent.
Zdroj: Marantz

​Systém Marantz M-CR612 sa začne predávať v apríli, oficiálna cena pre Európu je 699 eur, záujemca si môže vybrať z dvoch farebných prevedení. Podľa dostupných informácií o mesiac neskôr príde na trh "odľahčená" variant s označením Marantz M-CR412, tá ponúkne rovnaké možnosti, ale nebude mať sieťovú konektivitu, jej cena by mala byť 499 eur.

Zdroj: CNC