Presný dátum nepoznáme, pretože NASA neuviedla detaily. Uviedla len, že americká armáda na konci minulého roka vo výške 25,6 kilometrov odhalila obrovskú ohnivú guľu. Príčina explózie bola potom identifikovaná výskumníkmi vesmírnej agentúry: meteor sa roztrhal na kusy a spálil v atmosfére.

Podľa výskumníkov meteor explodoval v hornej vrstve atmosféry v dôsledku trenia, čím sa uvoľnila energia, ktorá bola desaťkrát väčšia ako u atómovej bomby v Hirošime. Aj keď to nie je zanedbateľný fakt, priemerný človek si tento jav ani nevšimol.

Hlavným dôvodom bolo to, že celá sa udalosť odohrala nad Beringovým morom, takže ju zaznamenali iba americké vojenské satelity. O prípade neexistuje žiadny záznam, ale NASA zverejnila obrázok podobnej udalosti z minulého roka, kde bolo potrebné označiť miesto výbuchu malým červeným krúžkom:

Zdroj: NASA

​Od tejto bola ale koncoročná explózia o niečo väčšia. Podľa výskumníkov to mohla byť druhá najväčšia meteorická explózia storočia. Predchádza jej iba tá v Čeľabinsku z roku 2013.

Mimozemšťania nás vyhubia, varujú vedci

Pokiaľ budeme pokračovať vo vysielaní signálov do vesmíru, môže sa stať, že to bude naša záhuba. V novej knihe to uviedli sociológovia Michael Schetsche a Andreas Anton z nemeckého inštitútu IPGG. Podľa nich je možné, že týmto spôsobom skontaktujeme mimozemšťanov s podobnou kapitalistickou a ekonomickou štruktúrou, ktorí nás budú chcieť vyvraždiť.

Zdroj: Twitter