Giorgetto Giugiaro dokázal okrem plánovania legendárnych automobilov prichádzať desaťročia s novými nápadmi. Teraz si vysníval elektrické športové vozidlo, ktoré obstojí aj v teréne.

Jedným z najšialenejších áut deväťdesiatych rokov bol Mega Track, francúzsky športový off-road. Robustné 5,08 metrov dlhé, 2,22 metre široké a len 1,4 metra vysoké kupé sa rútilo na gigantických 20-palcových kolesách a spodok podvozku sa dal z 20 zvýšiť na 33 centimetrov. Bol vybavený najbrutálnejším 6-litrovým motorom V12, ktorý je k dispozícii u Mercedesov a vyrobilo sa ho len dvanásť kusov.

Zdroj: Flickr

​Giorgetto Giugiaro teraz oprášil túto myšlienku a zdokonalil ju s so svojim synom Fabriziom. Kangaroo, vyrobený pre Ženevský autosalón, je len štyri metre dlhý, ale dostal vzrušujúcu karosériu športového auta na obrovských 22-palcových kolesách.

Podvozok môžete nastavovať ľubovoľne, v cestnom režime s výškou 14 centimetrov a v off-road režime sa dá zvýšiť až na 29 centimetrov.

Kangaroo je plne elektrický a predné a zadné kolesá otáča elektromotor s výkonom 245 konských síl.

Pozrite si galériu

Športové vozidlo s výkonom 490 konských síl a 680 Nm je dostatočne rýchle na to, aby na stovku zrýchlilo za 3,8 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je 250 km / h. Jeho batéria má 90 kilowatthodín, čo mu umožňuje dosiahnuť trasu 450 km.

Zatiaľ ide len o prototyp, ale potešilo by nás, keby na neho dostal majster Giugiaro objednávku.

Zdroj: Autoblog