Kým všetci ohýbajú tablety a smartfóny, Nubia sa rozhodla ohnúť hodinky. Z konceptu sa po dvoch rokoch stane bežne dostupné zariadenie.

Nubia na veľtrhu MWC predstavila hodinkový smartfón Alpha. Vo svetle skôr predstavených Galaxy Fold a Huawei Mate X to flexibilná Alpha zobrala z úplne iného smeru. Celý smartfón vám pripne na zápästie. Podobné pokusy boli v minulosti prepadák - v čom je Alpha unikátna?

Nubia Alpha má najväčší displej, aký bol kedy použitý u nositeľností. Full View OLED panel ponúkne uhlopriečku 4" a rozlíšenie 960 × 192 pix. Netradičný displej dostal pomer strán 5:1, ako súčasť remienka je flexibilný, takže sa vytvaruje podľa zápästia. Nubia uvádza, že displej je testovaný na 100 tisíc ohnutí, bez akejkoľvek viditeľnej známky poškodenia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gadget Flow (@gadgetflow),

Na ruke je prostredie hodiniek orientované na výšku, keď si ich zložíte, môžete si na šírku pozrieť video (vzhľadom k pomeru strán sa rovnako využije len relatívne malý úsek displeja).

Hodinky sa ovládajú dotykom prsta alebo bezdotykovými gestami, stačí len prstom pohybovať pred hodinkami. Smery hore a dole rolujú aktuálnu obrazovku, doľava a doprava prepínate medzi podponukami.

V jednej ponuke sú aplikácie, v druhej systémové nastavenia, prístupy k jednotlivým položkám máte aj z hlavnej obrazovky, a to v podobe malých ikoniek pod ciferníkom a nad ním. Ten si môžete vybrať podľa svojho, ale zobrazí sa len v malom obdĺžniku. Samotný operačný systém má od Androidu ďaleko, volá sa Alpha OS a Nubia si ho vyvinula sama.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tecnoandroid (@tecnoandroid),

V prostredí, ktoré primárne cielia na čínskeho užívateľa, nájdeme turn-by-turn navigáciu, mobilné platby Alipay či aplikáciu fotoaparátu. Na rozšírenej časti oceľového tela je totiž umiestnená 5Mpx kamerka, ktorá zvládne aj nakrúcať videá. Žiadnu veľkú kvalitu ale nečakajte. Reproduktor zabudovaný na druhej strane tela zasa umožní vybavovať hovory, a to, buď cez hlasný reproduktor alebo si Alphu dáte k uchu ako telefón. Alternatívou sú aj nové Bluetooth slúchadlá. Hovory sprostredkuje integrovaná ESIM, pomocou ktorej sa možno pripojiť k 2G / 3G / 4G sieťam.

Na vnútornej strane hodiniek nechýba snímač srdcového tepu, Alpha sleduje aj počet krokov či spálené kalórie. Nabíja sa magnetickú kolískou, samotná batéria má kapacitu 500 mAh. Nubia použila starší čipset Wear 2100 a uvádza dvojdennú výdrž. 1GB operačnej pamäte dopĺňa 8GB úložisko, s rozšírením pamäte sa nepočíta.

Nubia Alpha sa do Európy dostane v apríli, Bluetooth verzia bude stáť 449 Eur.

Nový ohybný telefón Huawei vás vystrelí do budúcnosti

Samsung Galaxy Fold má od včerajšieho dňa veľkého konkurenta. Je ním Huawei Mate X, ktorý firma predstavila na veľtrhu MWC.

Zdroj: CNC