Predstavte si, že prídete do galérie, nasadíte si okuliare pre rozšírenú realitu a sporo odeté dievčatá s kvetmi mangovníka od Paula Gauguina sa razom usmejú, zostúpia z obrazu a vyjdú vám v ústrety ...

Nemusí to byť žiadne sci-fi, alebo len fikcia z filmovej série Harry Potter, tím z Washingtonskej univerzity a Facebooku to už totiž dokázal - aspoň teda na papieri a prototype. Technológii hovoria Photo Wake-Up (PDF) a podľa tohto videa funguje skvele.

Vďaka tomu, že je pri tom Facebook, je tu určitá šanca, že by sme sa niečoho podobného mohli raz dočkať aj na jeho sociálnej sieti.

Namiesto videa by ste na stenu vystavili treba starú fotografiu dedka, ktorá by sa po identifikácii skeletu softvérom kdesi v dátovom centre jednoducho rozhýbal a vdýchla statickej snímke trochu života.

Akonáhle softvér identifikuje v snímke osobu a jej základnú anatómiu, môže s ňou vykonávať základné pohyby. Osoba z obrazu teda môže zostúpiť a chodiť, môže si sadnúť, bežať atď., Čo sa dá využiť napríklad práve v AR / VR.

Zdroj: CNC