Väčšina (podľa rôznych prieskumov 70 až 80 percent) žien nosí nesprávnu veľkosť podprsenky. Spravidla sa snažia nasúkať do spodnej bielizne s menšími košíkmi a väčším obvodom. Okrem toho, že výsledok nemusí vyzerať zrovna pekne, môže zle zvolená podprsenka spôsobovať bolesti ramien a chrbta.

Pomôcť s touto neľahkou úlohou chce spoločnosť Soma, ktorá na veľtrhu CES predstavila neobvyklú spodnú bielizeň Somainnofit s Bluetooth konektivitou. Jej úlohou bude zmerať a presne špecifikovať skutočnú veľkosť pŕs.

Princíp fungovania je jednoduchý: žena aktivuje a následne si oblečie túto čiernu elastickú podprsenku, ktorá zmeria jednotlivé parametre hrudníka a odošle ich cez Bluetooth do tabletu. Aplikácia ich následne vyhodnotí a poskytne presné údaje o veľkosti poprsia. Okrem toho tiež odporučí odpovedajúce podprsenky - pochopiteľne z portfólia značky Soma.

Technológia v prospech pohodlia

Somainnofit nie je jednorazový výrobok - ženy ho môžu používať opakovane. To sa hodí napríklad pri aktualizácii šatníka po zmene hmotnosti alebo v priebehu tehotenstva. Napájanie zaisťuje nevymeniteľná batéria, ktorá sa nedá nabíjať. Podľa údajov výrobcu by mala vydržať až 200 meraní.

Produkt je svojim spôsobom ukážkou, ako možno použiť technické riešenie problému namiesto jednoduchého zvinovacieho metra. Prezidentka firmy Soma Mary van Praag je ale presvedčená, že tento spôsob je spoľahlivejší, jednoduchší, presnejší a v ďalších smeroch lepší. "Technológia je odpoveďou na mnoho vecí, o ktorých sme si nemysleli, že na ne technológie nepotrebujeme," dodala Praag.

Praktický gadget pôvodne ponúknutý na oficiálnych stránkach za cenu 25,31 eur, bol za jediný deň vypredaný. Ďalšie predaje by mali pokračovať 23. januára, pričom cena jedného kusu bude 60 dolárov.

Zdroj: CNC
Tagy: