Poháňa ich ľudské teplo a slnečná energia. Mimochodom, samotný princíp nie je nový, ale prvé Matrix PowerWatch sa len ťažko dali nazvať inteligentnými hodinkami. Verzia číslo 2 však už presne vie, čo všetko takýto gadget potrebuje.

​Inteligentné hodinky už dokázali, že nie sú len módnou technológiou. Majú ale jeden veľký problém: musia sa nabíjať každých 1-2 dni, čo začne byť po čase únavné. Riešenie poskytujú už dva roky hodinky Matrix PowerWatch, ktoré vyrábajú elektrickú energiu z telesnej teploty tela, takže sa nemusia nikdy nabíjať. Žiaľ, nedokázali nič, čo by mali bežné inteligentné hodinky vedieť.

Nová generácia predstavená na tohtoročnej výstave CES je oveľa inteligentnejšia ako predošlá. Hodinky od Pepcomu dokážu okrem ľudskej teploty využívať na svoju prevádzku aj slnečnú energiu, čo je samo o sebe zaujímavé, ale nielen to z nich robí inteligentné hodinky. frekvencie

S vašim smartfónom komunikujú prostredníctvom špecializovanej aplikácie, ale získali tiež aplikácie Apple HealthKit a Google Fit. Čerešničkou na torte je, že sú vodeodolné do hĺbky 200 metrov, takže môžu skutočne stáť za  úspešnými príbehmi, tak ako sľubujú výrobcovia.

Zatiaľ sa počíta s maloobchodnou cenou 499 dolárov.

Tieto hodinky môžu mnohým ľuďom zmeniť život

Inteligentné hodinky dnes už okrem vášho pulzu merajú aj teplotu pokožky. Tie od Apple vám dokonca urobia aj EKG. Jedna vec ale z repertoáru nositeľných technologických zázrakov chýba: hodinky, ktoré by spoľahlivo odmerali váš krvný tlak.

Zdroj: Indiegogo