Zabudnite na Burdž chalífu a umelé ostrovy v blízkosti Dubaja.

​Národná poradenská kancelária (názov trochu zavádza, keďže ide o súkromnú spoločnosť) fungujúca v Spojených arabských emirátoch navrhla vybudovanie železničnej trate z indického Bombaja do emirátu Fudžajra. Ak vám stále nie je jasné, prečo by to malo byť úžasné, prezradíme vám, že Indiu od Emirátov oddeľuje more, čiže

celá trasa vlaku (dvetisíc kilometrov) by viedla pod morom.  

Hoci Futurism a indický Business Today hovoria len o počiatočných plánoch, nadšenci by pravdepodobne do mora poslali Hyperloop Elona Muska, keďže ďalším prvkom tohto návrhu je vybudovanie podzemnej železnice, ktorej by prekonanie dvetisíc kilometrovej trasy trvalo len dve hodiny, teda o hodinu menej ako lietadlom. V súčasnosti neexistuje taký vlak, ktorý by to dokázal, ale maximálna rýchlosť Hyperloopu by mala dosiahnuť 1200 km / h.

Saudská Arábia odhalila svoje plány na využitie Hyperloopu: Sú naozaj megalomanské

Kráľovská rodina Saudskej Arábie vytvorila nový program modernizácie miest nazvaný "Vízia 2030". Jeho súčasťou je aj vybudovanie Hyperloopu, ktorý by mal prepojiť hneď niekoľko miest Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov - napríklad Dubaj, Rijád, Džidda a Abú Zabí.