The Atlantic upozornil na to, že spoločnosť Boring Company v Hawthorne razila tunel bez akejkoľvek spolupráce s miestnymi obyvateľmi. Tí o jej zámere údajne neboli ani informovaní.

Elon Musk totiž od mestskej rady Los Angeles, do ktorej okres Hawthorne spadá, získal zvláštne povolenie, ktoré mu umožnilo obísť mnoho predpisov týkajúcich sa ochrany životného prostredia. Inak povedané, Boring Company mohla pri prácach vychádzať výhradne zo svojich vlastných environmentálnych štúdií.

Mesto anjelov navyše tunely schválilo v "rozkúskovanej" forme. V dôsledku toho sa každý ich segment stal samostatným menším projektom a ako taký podlieha miernejším zákonom.

Zdroj: Boring Company

​Ľudia žijúci v Hawthorne teda nemali najmenšie tušenie o tom, že pod ich domovmi prebieha razenie tunela. Ešte ku všetkému takého, ktorý im samotným na nič nebude - pretože má byť využívaný len na transport osôb a vozov z bodu A do bodu B.

V danej súvislosti sa síce hovorilo o prepájaní tunelov so systémami verejnej dopravy, ale je otázne, či (a prípadne akým spôsobom) tieto vágne sľuby budú naplnené.

"Takže pre obyvateľov Hawthorne, ktorí zostali v štichu, bude pravdepodobne stále jedinou možnosťou preplnená diaľnica, ktorú Musk tak nenávidí," komentoval to Futurism.

Zdroj: CNC