Britská spoločnosť BioTeq sa rozhodla venovať pomerne zaujímavej činnosti - implantovať mikročipy do rúk ľudí. A rozhodne nie je jediná.

Podľa The Guardian takýchto firiem v Anglicku funguje čím ďalej tým viac, pretože záujem o implantáciu mikročipov neustále stúpa. "Väčšinou pracujeme pre jednotlivcov, ktorí chcú čipy používať k prístupu do svojich domovov a automobilov," konštatoval spoluzakladateľ BioTequ Steve Northam a dodal:

"RFID čipy implantujú aj do rúk zamestnancov vo finančnom a strojárenskom sektore - hoci táto procedúra je úplne dobrovoľná. Rovnako ich dodávame do ďalších krajín vrátane Španielska, Francúzska, Nemecka, Japonska a Číny."

Rastúci dopyt po týchto službách potvrdzujú aj zástupcovia švédskeho Biohaxu, ktorý vo Veľkej Británii už čoskoro začne pôsobiť.

Tento vývoj sa pochopiteľne vôbec nepozdáva rôznym organizáciám zameraným na právnu ochranu zamestnancov. Tie znepokojuje, že zamestnávatelia vďaka technologickému pokroku dostávajú do rúk nové nástroje pre dohľad nad svojimi podriadenými.

"Mikročipovánie dáva šéfom ešte väčšiu moc a kontrolu nad ich pracovníkmi," uviedol Frances O'Grady, generálny tajomník Trades Union Congress. "Existujú zjavná riziká a zamestnávatelia ich nesmú odsúvať bokom, ani tlačiť na zamestnanca, aby sa nechali očipovať."

Zdroj: CNC