Budúcnosť už nie je za rohom, stojí priamo vo vašej predsieni. Nech sa páči, zoznámte sa s Passenger Drone Elroy od Astro, s ktorým môžete pohodlne cestovať do zamestnania.

Samozrejme, chvíľu to ešte potrvá, zatiaľ má autonómny drón za sebou len testovacie lety. Na vývoji prepravných drónov pracuje množstvo spoločností, čínsky taxík Ehang 184, už je dokonca v prevádzke.

Passenger Drone od spoločnosti Astro je mimoriadne elegantný futuristický model, v ktorom sa pohodlne zmestia dve osoby.
Zdroj: Astro

​Vďaka svojmu elektromotoru nevypúšťa žiadne škodlivé látky, takže ide o ekologicky šetrné vozidlo, ktoré je poháňané šestnástimi rotormi a dokáže lietať rýchlosťou 70 km / h. Na jedno nabitie vydrží v prevádzke maximálne 25 minút.

Cestujúci môže navigáciu ovládať pomocou dotykového displeja so 4G sieťou: zadá presnú adresu a 240-kilový Elroy ho dopraví do cieľovej stanice.

Zdroj: Astro

​Je schopný nájsť zadané miesto bez externej pomoci, ale v prípade potreby ho môžete ovládať aj ručne pomocou joysticku alebo diaľkového ovládača.

Astro má v úmysle vyrobiť celkom päť drónov a na trh ich uvedie po absolvovaní viac ako tisíc testovacích hodín. Osobné vozidlo z uhlíkových vlákien bolo primárne určené pre mestskú dopravu: cieľom je napríklad pomôcť cestujúcim dopraviť sa do zamestnania rýchlo a bezpečne.

Zdá sa, že skôr ako sa vyrieši problematika dopravných zápch, pohodlne preletíme nad stojacimi kolónami áut.

Singapur vyskúša elektrické samolietajúce taxíky

Nemecká spoločnosť Volocopter začne testy svojich autonómnych lietajúcich taxíkov. Na prepravu pasažierov chce používať krížencov vrtuľníka a drónu. Stroj je tak tichý, že ho v ruchu mesta nie je počuť.

Zdroj: Vimeo