Jaguar Land Rover vidí skvelú budúcnosť v tomto nádejnom koncepte, a to nielen futuristickej motorky na elektrický pohon, ale aj v high-tech oblečení.

Arc je nová startupová značka motocyklov a ešte predtým, než o nej zapochybujete, stojí za zmienku, že v skupine jej investorov sa nachádza aj Jaguar Land Rover, takže má skvelé vyhliadky. Superbike s názvom Vector zaujme predovšetkým svojou futuristickou podobou.

Jeho pohon je, samozrejme, čisto elektrický a výrobcovia uvádzajú, že na stovku zrýchli za 2,7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 200 km / h. Veľkosť batérie neuvádzajú, ale dojazd Vectora je 190 kilometrov na diaľnici a 270 kilometrov v meste.

Čo je na motocykli ešte zaujímavé, je jeho komunikácia medzi jazdcom a strojom. Súčasťou motorky je oblečenie, ktoré dokáže zvukovo aj hapticky informovať, čo sa na ceste deje. Podobne je na tom aj helma, ktorá má navyše zabudovaný head-up displej alebo spätnú kameru, ktorá na štít premieta obraz. Vodič môže všetko ovládať pomocou klasických ovládacích prvkov, alebo hlasovými pokynmi.

Cena Arc Vector bude 117 tisíc dolárov a vyrobí sa z neho iba 399 kusov.

Pozrite si galériu

Najzvláštnejšia motorka sveta ide do sériovej výroby

V Curtiss Motorcycles rozhodne nesedia na vavrínoch. Od roku 2020 začnú vyrábať Zeus, ktorý nie je práve každodenným strojom.

Zdroj: Autoblog