Najrýchlejší McLaren histórie v mnohom pripomína najslávnejší model značky, F1. Či už počtom vyrobených kusov alebo trojmiestnym interiérom.

​McLaren oficiálne odhalil model Speedtail, čo je nový člen vrcholnej rady značky Ultimate Series. Výrobca ho označuje ako hyper GT, je teda jasné, že v tomto prípade nejde o žiadne sparťanské auto, ale špeciál namierený na Bugatti Chiron. Tomu bude chcieť konkurovať aj svojimi schopnosťami.

Zdroj: McLaren

McLaren Speedtail sa stáva tým najrýchlejším modelom značky, ktorý ako prvý prekonáva legendárny F1. Novinka dokáže ísť až 403 km / h, čo umožňuje špeciálne navrhnutý mód Velocity.​​

Novinka je ale rýchla tiež pri samotnej akcelerácii. Na tristovku sa auto dokáže katapultovať za 12,8 sekundy. Taký McLaren P1 to zvládol za 16,5 sekundy ...

Zdroj: McLaren

Detaily pohonného ústrojenstva ale automobilka zatiaľ nezverejnila. Vie sa len, že sa o pohon má starať hybridný systém kombinujúci vidlicový osemvalec kombinovaný s elektromotorom, poháňajúci zadné kolesá. Výkon má každopádne dosiahnuť hodnotu 1.050 koní (772 kW).​

​Vedľa silného motora má vysokej rýchlosti pomáhať tiež perfektná aerodynamika, preto Speedtail vyzerá tak, ako vyzerá, teda nie úplne krásne, aby sme boli korektní. Dizajnéri totiž úzko spolupracovali so špecialistami na aerodynamiku.

Pozrite si galériu

McLaren postaví len 106 exemplárov Speedtailu, čo je číslo odkazujúce na počet vyrobených kúskov F1. Ak máte záujem, máte smolu, všetky už sú vypredané, a to napriek cene 1,75 milióna libier bez dane. Prvé kusy budú zákazníkom odovzdané v roku 2020.

Najnovší McLaren je inšpirovaný prilbou Ayrtona Sennu

Už sme si ukazovali, čo všetko dokáže nový McLaren, ktorý je pomenovaný po slávnom brazílskom automobilovom pretekárovi F1 a ktorý je zároveň jedným z najdrsnejších športiakov určených na cestné komunikácie. Teraz odhalili jeho verziu, ktorá si pripomína Sennovu pamiatku.

Zdroj: CNC