Lego sa v poslednom čase nebojí posielať do predaja obrie stavebnice techniky zaujímavých diel. Príkladom je metrový model rakety Saturn V alebo Bugatti Chiron v meradle 1:8. A teraz tu máme ďalšiu pozoruhodnú novinku - meter vysokú veternú elektráreň.

​Stavebnica elektrárne vyjde v rámci rady Creator, ale niektoré prvky si požičiava aj z radu Technic - napríklad motorový pohon, ktorým sa roztáča trojlistá vrtuľa. Okrem toho môže elektráreň aj svietiť.

Zdroj: Facebook

​​Na priblíženie meradla a doladenie scény je u elektrárne domček so záhradkou. Súčasťou sady je aj servisný voz a dvaja montéri. Celkovo má stavebnica 826 dielov.

Zdroj: LEGO

​​​Stavebnica vznikla v spolupráci s dánskym výrobcom veterných elektrární Vestas. Jeho logo sa preto tiež objavuje na samotnej elektrárni i servisnom automobile. Hoci tak stavebnica získala "sponzora", na koncovej cene sa to bohužiaľ nijako neprejaví a bude vysoká - 182 eur.

Lego postavilo funkčný Bugatti Chiron v životnej veľkosti: Model váži 1,5 tony a skutočne jazdí

Lego postavilo funkčný model športového vozu Bugatti Chiron v životnej veľkosti, v pomere 1:1. Použilo vyše milión dielov stavebnice Lego Technic, 339 rôznych typov. Bez lepidla.

Zdroj: CNC