Aj keď na koncepčných vozidlách spätné zrkadlá už dávno nahradili kamery, v sériovej výrobe ostávajú zrkadlá stále tradičným riešením automobilov. Lexus je jedným z prvých výrobcov, ktorý ich na svojej limuzíne nahradí kamerami.

Po desaťročia sledujeme dopravnú premávku za sebou pomocou zrkadiel, aj keď túto tradičnú metódu v koncepčných vozidlách už dávno nahradili kamery. Doteraz išlo hlavne o právne prekážky, ale zdá sa, že sú preč, pretože automobilové značky začínajú s výrobou vozidiel vybavených kamerovým systémom miesto spätných zrkadiel. Po e-trone od Audi a Actrose od Mercedes-Benz bude ďalším v poradí najnovší Lexus.

Keďže v každej krajine platia iné pravidlá, bude Lexus zo začiatku nahrádzať spätné zrkadlá kamerami len pri modeloch ES v Japonsku. Tradičné spätné zrkadlá nahradia kamerami namontovanými na štíhlej konzole, čím sa zníži odpor vzduchu a vodič bude mať lepší výhľad na dve 5-palcové obrazovky umiestnené po oboch stranách čelného skla. Obraz kamier je možné upraviť tak, aby sa eliminoval mŕtvy uhol a vozidlá za nami bude lepšie vidieť aj v noci.

Pozrite si galériu

Na novú jachtu od Lexusu sa nevieme vynadívať

Dvadsať metrov dlhá estetická dokonalosť od spoločnosti Marquis-Larson Boat Group.

Zdroj: Autoblog