Už sme zistili, že pokiaľ ide o technológiu a technický rozvoj, ľudstvo nepozná žiadne žarty. Od super tenkých a chytrých telefónov po televízory až po najmodernejšie automobily dnes už takmer nič nie je nemožné.

​Teraz vám predstavíme plávajúce mesto. Áno, čítate dobre. Pozoruhodnejšie sú už len parametre a technické detaily lode, pretože po dokončení, bude mať dĺžku 1371 metrov a šírku 106 metrov. Plánuje sa, že jej stála populácia by mala mať 50 tisíc obyvateľov. K nej by sa malo pridať ďalších 30 tisíc hostí denne a 10 tisíc v noci. Počet obsluhujúceho personálu je 20 tisíc osôb.

Zdroj: Caters News Agency

​​Takéto mesto, samozrejme, potrebuje aj inštitúcie, takže vás asi neprekvapí, že plány zahŕňajú aj stálu nemocnicu a školu. Obchody už nie sú žiadnym prekvapením, aj keď musíme pripustiť, že pristávacie plocha na vrchu lode nie je práve bežný nápad.

Pozrite si galériu

​​​Ani náklady nie sú zanedbateľné

Je na mieste otázka, koľko takéto monštrum bude stáť? Správa uvádza, že tento projekt má stáť 10 miliárd dolárov. Skutočné plávajúce mesto.

O pár rokov môžete bývať v plávajúcich pyramídach: Ak máte dostatok peňazí

Nedávno by sme len mávli nad podobným megalomanským návrhom, ktorý si vysníval Pierpaolo Lezzerini, ale odkedy Dubaj a Katar pripravili pre superboháčov na dovolenke umelé ostrovy, ničomu sa už nedivíme.

Zdroj: Dailymail