Vozidlo vyrobené nemeckými študentmi sa prehnalo skúšobným tunelom rýchlosťou 467 km / h.

​Koncept Elona Muska sa pôvodne pokúšali zrealizovať len dve spoločnosti, Virgin Hyperloop One a Hyperloop Transportation Technologies. Čím viac sa ale technológia stáva reálnejšou, spoločnosti, ktoré sa podieľajú na vývoji Hyperloopu, sa začali množiť ako huby po daždi. Niektoré vyvíjajú systém pohonu pre vozidlá vo vákuových trubiciach, iné plánujú kabíny (napríklad BMW) a od roku 2016 sa osobne podieľa na vývoji supervlaku aj Elon Musk.

Zdroj: Twitter

​V rámci tohto programu SpaceX každoročne organizuje súťaž vývojárskych tímov Hyperloop, ktoré si môžu zmerať svoje sily v skúšobnom 1200 metrov dlhom tuneli v Kalifornii, ktorý postavil SpaceX.

Rovnako ako minulý rok, aj tento vyhral tím študentov WARR z Technickej univerzity v Mníchove, ktorého vozidlo dosiahlo rýchlosť 467 km / h, čím prekonalo rekord z minulého roka o takmer 150 km / h.

To ale nie je nič v porovnaní s pôvodnou predstavou Elona Muska, pretože podľa vynálezcu by maximálna rýchlosť Hyperloopu aj s kabínou mala prekonať 1200 km / h.

Arrivo kombinuje Hyperloop a tunely Elona Muska: Pôjde po meste rýchlosťou až 321 km / h

Dopravný úrad v Colorade a spoločnosť Arrivo spolupracujú na vybudovaní novej mestskej dopravnej siete, ktorá je inšpirovaná konceptmi Hyperloop a podzemných tunelov od Elona Muska.

Zdroj: YouTube