Aj keď sa trh s lietajúcimi taxíkmi rozrastá obrovskou rýchlosťou, zdá sa, že kanadská spoločnosť Opener predbehla všetkých ostatných.

​BlackFly nie je prvým vozidlom, ktoré vzlietlo. Spoločnosť PAL-V už testovala vlastné vozidlo aj s cestujúcimi (aj keď je to skôr vrtuľník ako drón), ale BlackFly je finálnejší, než ktorýkoľvek iný prototyp a zdá sa, že by sa mohol začať predávať už od zajtra.

Aj drón spoločnosti Opener funguje podobne ako Airbus, Kitty Hawk a podobní ašpiranti. S vrtuľami umiestnenými na krídlach (celkom ôsmich) sa dokáže zdvihnúť do vzduchu, kde je schopný letieť úplne automaticky, ale v prípade potreby ho môžete ovládať joystickom.

​​Napriek tomu, že BlackFly sa dokáže prepravovať len štyridsať kilometrov na jedno nabitie a jeho maximálna rýchlosť je iba 100 km / h, podľa tvrdenia výrobcu, sa dá batéria nabiť za polhodinu, čo znamená, že je ideálna pre mestskú dopravu.

Zdroj: Opener

Je zaujímavé, že vývoj Openeru je rovnako financovaný Larrym Pageom, zakladateľom spoločnosti Google, ktorého ďalší projekt lietajúceho vozidla tiež výborne napreduje: Kitty Hawk nedávno predstavil finálnu verziu Flyer, ale sľubný je aj vývoj Cory.

Aj spoločnosť Bell Helicopter predstavila svoj lietajúci taxík

Zdá sa, že tento rok bude rokom lietajúcich taxíkov. Po spoločnostiach Airbus a Uber, ktoré so svojim konceptom prišli už vlani, predviedla na tohtoročnej výstave CES v Las Vegas aj spoločnosť Bell, ako si predstavuje budúcnosť.

Zdroj: BBC