Spoločnosť Indian by touto nádherou na dvoch kolesách rada prinavrátila všetkým milovníkom motocyklov chuť jazdiť. Do módy prídu kožené bundy, gél na vlasy a mäkké Lucky Strike.

Skvelým štartom legendárneho výrobcu môže byť model FTR 1200 vychádzajúci zo základov Indian Scout. Očakávania sú veľké nielen u milovníkov motoriek, ale aj samotného výrobcu.

V poslednom desaťročí nepočúvame nič iné, len ako trh s motocyklami bojuje s krízou, výrobcovia sa sústredia na ázijské trhy a najmladšia generácia sa zaoberá len ťukaním do svojich mobilných telefónov a každodenným vytváraním svojho virtuálneho sveta. Automobily s motocyklami ich vôbec nezaujímajú.

Indian FTR1200 Indian FTR1200 Zdroj: Indian

​Ak sa v roku 2019 z výrobného pásu skotúľa prvý FTR 1200, môže sa všetko zmeniť. Akoby ste zmiešali trial bike s obyčajným bicyklom a do rozpálenej kostry vliali pocit slobody cruiserov s ich vlastnými zákonmi.

Je vôbec možné naprojektovať motocykel, z ktorého sa dojatím zahmlieva zrak starých otcov a zároveň ich vnukov?
Zdroj: Indian

​Aj keď FTR1200, nie je zatiaľ v štádiu sériovej výroby a ide o prototyp, vyzerá to, že sériovka tu bude čoskoro a nebude sa príliš od neho líšiť. 

A ešte zopár technických údajov.

Podľa očakávania bude V2 blok s 1133 kubickými centimetrami dodávať do zadného kolesa výkon 100 koní a 100 Nm, čo spôsobí, že tento veľmi ľahký motocykel bude letieť rýchlosťou, že z neho nebudete chcieť zosadnúť. Obávame sa, že tankovať nádrž s tak malou kapacitou bude treba častejšie, ale to sa ešte môže zmeniť.

BMW stvoril najbrutálnejší motocykel všetkých čias

Ani sa nenamáhajte, nič štýlovejšie ako Monster Bike, ktorého vzorom bola stíhačka Spitfire, nenájdete.

Zdroj: The Drive