Význam smartfónov bude v budúcnosti stále silnieť a to chcú využiť aj dvaja bývalí inžinieri Googlu a Instagramu. Ich mobilná aplikácia Dreams orezáva klasické televízne vysielanie a servíruje ho vo vertikálnej podobe. To aby ste nemuseli pretáčať telefón.

Podľa zakladateľov, Toma Bendera a Grega Hochmutha, je profesionálne vytvárané vertikálne video budúcnosť a novým trendom v rámci televízie. Podľa svojho prieskumov totiž zistili, že

väčšinu užívateľov obťažuje pretáčať telefón na bok, aby si mohli pozrieť na video.

To možno napokon pozorovať aj vo zvýšenom počte domácich vertikálnych videí.

Tom Bender a Greg Hochmuth Tom Bender a Greg Hochmuth Zdroj: Zoë Bernard / Business Insider

​Aplikácia Dreams tak berie klasické vysielanie HGTV, Food Network, Animal Planet a prerába ich do zvislého zobrazenia, bez reklám. Dizajn je veľmi jednoduchý a pripomína ovládanie Príbehov, ktoré poznáme z Instagramu či Facebooku - swypnutím do strán možno rýchlo meniť kanály. Oproti klasickým streamovacím aplikáciám sa tiež líši tým, že automaticky po otvorení pustí video a úplne odbúrava moment, kedy užívateľ prechádza ponuku a hľadá, čo by si pustil.

Samotné orezávanie v niektorých prípadoch funguje aj úplne automaticky a v reálnom čase. Firma sa chváli vlastným softvérom, ktorý dokáže rozpoznať, kto práve hovorí a zamerať na neho vertikálny výrez.

Či bude tento experiment fungovať sa uvidí, investori firme ale veria. Tá totiž na prevádzku aktuálne získala, podľa webu Business Insider, 5 miliónov dolárov. Dreams TV je aktuálne dostupná len v USA cez aplikáciu pre iOS aj Android, ambície má ale firma celosvetové.

Pomocou tohto jednoduchého nástroja môžete zdvojnásobiť veľkosť displeja vášho telefónu

Smartfón je užitočná vecička. Na rozdiel od notebooku, sa vám zmestí do vrecka, alebo ho môžete počas cesty ovládať jednou rukou. Kto ale rád pozerá svoj obľúbený seriál alebo film na 5-6 palcovom displeji?