Curiosity pred necelými dvoma týždňami začala na červenej planéte s novou technikou vrtov a teraz ohlásila americká vesmírna agentúra udalosť, na ktorej sa chystá oznámiť niečo dôležité. Je to napínavé.

​Je to vzrušujúce o to viac, že Inverse, na základe zoznamu účastníkov, dospel k záveru, že NASA mohla na Marse objaviť stopy života, keďže medzi pozvanými je aj odborník Jen Eigenbrode, ktorého oblasťou je biogeochémia. Táto vedná disciplína sa zaoberá výskumom biosféry a látok vznikajúcich pôsobením živých organizmov.

Tento objav nebude až tak neočakávaný vzhľadom na doterajšie výskumy Curiosity, počas ktorých na planéte kozmická sonda objavila stopy po vode a horniny, ktoré dokazujú, že na Marse bol niekedy kyslík.

Zdroj: NASA

​​Napriek tomu je oveľa pravdepodobnejšie, že NASA objavili niečo, čo je pre výskum Marsu oveľa dôležitejšie. Náš každodenný život to nijak neovplyvní. Ak ste zvedavý, o čo presne ide, môžete dnes večer o ôsmej sledovať veľké oznámenie na webových stránkach NASA.

Pozrite sa, ako to v roku 2117 možno bude vyzerať na Červenej planéte

Spojené arabské emiráty (SAE) pred časom oznámili, že v roku 2117 plánujú na Marse vybudovať mesto nazvané City of Wisdom. Teraz zverejnili jeho virtuálnu prehliadku.

Zdroj: Inverse