Takáto je budúcnosť, ukazujú Motorola aj Microsoft.

Do trendu rozkladacích elektronických zariadení sa postupne pridávajú takmer všetci svetoví výrobcovia a teraz aj Motorola. Tej bol totiž schválený patent na rozkladací telefón, ktorý možno rozložiť na tablet. Patent bol registrovaný už v roku 2016, ale až teraz došlo k jeho schváleniu.

Patent neprezrádza veľa a na prvý pohľad ide o tradičný telefón s displejom z oboch strán, ktorý možno rozložiť na väčší tablet. Kľúčovým patentovaným prvkom je špeciálny kryt, ktorý bude patriť k zariadeniu. Bude slúžiť k ochrane oboch displejov, vďaka výrezom v zavretom stave ukáže aj najdôležitejšie stavové informácie. Okrem toho by mal slúžiť aj ako stojan. Kryt bude mať navyše integrované bezdrôtové nabíjanie.

Zdroj: Twitter

​Najzaujímavejším prvkom novom zariadení je predovšetkým špeciálny mnoho účelový kryt.

Samozrejme, nie je jasné, kedy sa z patentu stane finálny výrobok. Pokiaľ ale môžeme veriť tajomným tweetom šéfa spoločnosti Lenovo, Yanga Yanqing, mohlo by niečo podobné prísť už veľmi skoro.

Podobný patent teraz prešiel aj od Microsoftu. Ten si nechal patentovať zariadenie s dvoma displejmi a unikátnym kĺbom, ktorý umožní displej prevracať na obe strany a skrýva v sebe napríklad aj malý notifikačná displej a fotoaparát.

Už skôr sa konceptami ohybných zariadení pochválili Lenovo, LG aj Samsung. Že bude elektronika budúcnosti ohýbacia verí aj Apple.

Zdroj: CNC