Prehrávač vinylových platní nemusí byť len návratom do našich detských čias, ale aj ozdobou miestnosti, nehovoriac o nenapodobiteľnom hudobnom zážitku. Predstavíme si päť druhov gramofónov, ktoré sa naozaj vydarili.

MP3 u starých rodičov – Seed

Pred pár rokmi by si mnohí ťukali na čelo, keby ste im oznámili, že počúvate formát MP3 na gramofóne. Predtým nepredstaviteľná kombinácia sa stala skutočnosťou vďaka spoločnosti Seed: multimediálny prehrávač ako vystrihnutý z obývacej izby našich starých rodičov pripája ku klasickému vinylovému zážitku aj bezdrôtový prenos dát.

Zdroj: Seed

​Revolučný inteligentný gramofón prináša vysokokvalitný zvuk so 70-wattovým výkonom. Ak máte obavy z výrazov stream alebo Bluetooth, môžeme bezpečne odísť do dôchodku, aby ste si mohli vychutnať hudbu s bežným prehrávaním platní, ktoré je tiež v ponuke.

Lietajúce melódie – Floating Record

Je celkom isté, že medzi "najcennejšie kúsky" zberateľov vinylov patrí aj tento gramofón, ktorý zahadzuje všetky predchádzajúce zvyky a točí platne vertikálne.

Zdroj: Gramovox
​Spoločnosť Sony v 80. rokoch už prišla s podobným modelom ako dnes firma Gramovox, ale jej gramofón nebol zďaleka takýto veľkolepý.

Štýlový, elegantný gramofón vyrobený z javorového dreva a orecha vďaka svojmu dizajnu budí dojem, akoby sa vznášal. Stereofónne reproduktory sú prekvapivo ľahko ovládateľné a pomocou zabudovaného zosilňovača prinášajú vysoko kvalitný zvuk.

Vytunované umelecké diela – Orbit

Každý, kto miluje hudbu, si pustil aspoň raz svoj obľúbený album z vinylu.

Zdroj: Orbit
​Ak nemáte príležitosť vypočuť si vášho obľúbeného interpreta v staromódnom podaní s vylepšeným zvukom, model Orbit je pre vás tou najlepšou voľbou.
Zdroj: Orbit

​Gramofón s čisto manuálnym ovládaním disponuje tlmičom vibrácií a na trhu dostanete jeho štandardnú a prémiovú verziu.

Masívny krásavec – Macintosh MT2

Elegantný, sofistikovaný a vkusný analógový model je špeciálnym mixom jeho výrobcu firmy Macintosh.

Zdroj: Mcintosh

​Pri počúvaní hudby, sľubuje tento estetický gramofón poslucháčovi realistický zážitok. Svojím diskrétnym, zeleným osvetlením môže byť skutočnou atrakciou v tmavej miestnosti, ktorá dokáže pracovať aj s rýchlosťou 45 ot/min a vyplniť priestor tým najčistejším zvukom.

Zdroj: Macintosh

​Vzhľadom na jeho váhu (13 kíl) hovoríme o poriadnom mackovi.

Drevený Barky

New Orleans nie je len domovom jazzu a ťažkej rockovej bažiny, ale vďaka spoločnosti Audiowood aj divných gramofónov. Zdanlivo šialené modely tejto spoločnosti sú často vyrobené z nejakého druhu dreva a to je prípad aj ručne vyrobeného gramofónu Barky.

Zdroj: Audiowood
​Ako základ mu poslúžil veľký plát dreva, na ktorom nechali kôru stromu a keďže prešla ošetrením voskovou pastou, na prvý pohľad má lesklý efekt.
Zdroj: Audiowood

​Ak budete mať šťastie a dostanete sa ku desiatim alebo pätnástim kusom vyrobených ročne, nemusíte spraviť nič iné, len naštartovať platňu umiestnenú na stabilnom sklenenom podklade a ponoriť sa do malebných zvukov hudby Louisa Armstronga.

Päť prenosných reproduktorov, s ktorými rozžiarite svoje domovy

Ak chcete dosiahnuť novú úroveň vo svete počúvania hudby a uvažujete nad rámec kvality svojho mobilného telefónu, odporúčame vám päť bezdrôtových reproduktorov, ktoré sa ľahko ovládajú a rozžiaria aj váš interiér.