Máte pocit, že bez značky Lamborghini to nevydržíte a súčasne vás znepokojuje znečistenia ovzdušia? Máme pre vás naozaj dobré správy.

Talianska luxusná automobilová továreň sa spojila s firmou Italtechnology a prišla so svojou prvou kolekciou elektronických bicyklov. Bicykle boli prezentované v múzeu spoločnosti Sant'Agata v Bologni.

Podľa výrobcu sú bicykle určené pre exkluzívnych a náročných zákazníkov. Vybavené najnovšou technológiou boli naprojektované aj skonštruované v Taliansku.

Zdroj: Lamborghini

​Výsledkom viac ako päť ročného výskumu sú technologické inovácie, špičkový dizajn a štyri medzinárodné patenty. V prvom kole ich budú predávať v dvoch verziách.

Verzia MTB je určená pre dynamický životný štýlo a outdoorových nadšencov a druhá pre nadšencov rýchlosti a výkonu. Žiaľ, rýchlosť je podmienená rýchlostným limitom, nie technológiou.

Zdroj: Lamborghini

​Možnosť farebného výberu ako pri luxusných autách zostáva rovnaká. Farba bicykla bude prispôsobiteľná.

K dispozícii budú online a u vybraných predajcov. Ceny zatiaľ nie sú verejné.

Nad týmto triatlonovým bicyklom Lamborghini len neveriacky krútime hlavou

Ak niekde vedia ako vyrábať pretekárske vozidlá, tak rozhodne v továrňach Lamborghini. Výrobcovia bicyklov Cervélo ich preto oslovili so spoluprácou na tomto limitovanom modely.