Spoločnosť Orion Span otvorí prvý luxusný vesmírny hotel na svete v roku 2021. Od každého hosťa, ktorý strávi v priestore s mikrogravitáciou 12 dní žiada 9,5 milióna dolárov.

Aj tí najbohatší slovenskí podnikatelia by rýchlo prišli na psí tridsiatok, keby trávili veľa času vo vesmíre.  

Interiér vesmírnej stanice Aurora Station nebude pre superbohatú klientelu neznámy, pretože ho zariadili podobne ako interiér lietadiel Gulfstream. Jedna vec je istá, návštevníci hotela budú musieť spolu vychádzať, pretože veľkosť tohto luxusného hotela je porovnateľná s menšími obchodnými lietadlami: dĺžku 10 metrov a šírka 4 metre si budú musieť podeliť minimálne štyri osoby. Okrem nich bude na palube aj dvojčlenná posádka.

Zdroj: Hand-out

​Potenciálni záujemcovia musia pred cestou absolvovať školenie, ale 24-mesačné tréningy, ktoré museli predchádzajúci vesmírni turisti pretrpieť, skrátili na 3 mesiace. Rozdiel spočíva aj v tom, že nebudú ubytovaní vo vesmírnom laboratóriu typu Medzinárodnej vesmírne stanice, ktorú používajú výskumníci,  ale oveľa jednoduchšom, špeciálne navrhnutom hoteli pre turistov. Takže v zásade musia zvládnuť len vznášanie sa v mikrogravitácii a základy života v tlakovej kabíne.

Zdroj: Hand-out

​Zakladateľ Frank Bunger hľadá investorov projektu Space 2.0, ale zatiaľ neuverejnil sumu, ktorú bude potrebovať na jeho spustenie. Bunder tvrdí, že svojim klientom by chcel ponúknuť službu, aby sa cítili ako skutoční astronauti a nemá v úmysle súťažiť s luxusnými komerčnými morskými plavbami.

Zdroj: Hand-out

Prvý vesmírny hotel môžete navštíviť už o tri roky

Bigelow Aerospace už dlhé roky pracuje na projekte nafukovacej vesmírnej stanice. Podľa posledných informácií sú úspešní natoľko, že do prevádzky by mohli prvé dve uviesť už v roku 2021.

Zdroj: Guardian