Ak bude nedávno vzniknutá luxusná divízia značky Hyundai napredovať týmto tempom, môžeme si čoskoro názov Genesis pripísať k Lexusu a Infiniti. Po predstavení tohto konceptu by sme totiž najradšej ihneď požadovali jeho sériovú výrobu.

​Ak ste mali akékoľvek výhrady týkajúce sa kórejských značiek automobilov, po tomto koncepte športového kupé sa rozhodne rozptýlili. Už vieme, že Hyundai a Kia vyrábajú spoľahlivé autá za dobrú cenu a teraz vidíme, že dokážu vytvoriť aj skutočnú nádheru. Genesis Essentia, predstavená na autosalóne v New Yorku je krásna až do najmenších detailov.

Zdroj: Engadget

​​Okrem štíhlej karosérie je pozoruhodný aj interiér, ku ktorému sa dostanete cez dvere otvárajúce sa nahor. Prototyp je čisto elektrický a pretože batéria nie je umiestnená v podlahe, ale v tuneli medzi sedadlami, sedadlá a strecha by sa mohli znížiť aj v modely 2+2 sedačkovom modeli.

Pozrite si galériu

​​S technickými detailmi nás veľmi nezaťažujú, ale v Genesise prezradili, že Essentiu poháňa viac ako jeden elektromotor, ktorý zrýchľuje na stovku asi tri sekundy. Od volantu cez širokouhlý prístrojový panel až po elegantné spínače je celý interiér neskutočne atraktívny, už ostáva len zistiť, kedy sa začne s výrobou.

Hyundai Genesis: Očarujúca reklama luxusnej limuzíny

Nedávno uzrela svetlo sveta reklama spoločnosti Hyundai na luxusnú juhokórejskú limuzínu, Genesis. Odprezentovaná bola na jej kanáli HyundaiWorldwide.

Zdroj: Genesis