Vďaka neustálemu kamerovému sledovaniu stačí mávnuť rukou a lampičky sa zapnú. Počítač bude vyhodnocovať každý váš pohyb a podľa toho ovládať okolité vybavenie izby. Časom sa možno dočkáme aj prepojenia s okuliarmi rozšírenej reality.

Ešte sme sa poriadne nezžili s hlasovými domácimi asistentmi a firma Piccolo už chce urobiť ďalší veľký krok. Plánuje totiž do domácností zaviesť kamerový systém, ktorý dovolí ovládať gestami takmer všetko - svetlá, televíziu a ďalšie prvky. Na počítač teda nemusíte hovoriť, stačí ukázať.

Ako tvrdí TechCrunch, Piccolo toho chce dosiahnuť kombináciou kamerového Wi-Fi systému, umelej inteligencie a počítača, ktorý dokáže rozpoznať jednotlivých členov domácnosti a ich gestá. Nemusíte vyťahovať telefón ani hovoriť na Alex. Stačí mávnuť rukou a lampička sa zapne.

Vďaka systému Piccolo bude stačiť vojsť do miestnosti a zamávať.

Aby tento systém správne fungoval, musíte do svojej domácnosti rozmiestniť hneď niekoľko kamier, pripojiť ich k internetu a nechať ich zapnuté takmer neustále. To pochopiteľne budí rozpaky. Otázkou teda bude, ako dokáže Piccolo presvedčiť o dôslednom zabezpečení.

Domácnosti zabezpečené kamerovým systémom rozhodne nie sú novinkou, lenže také kamery sa spínajú spravidla až vo vašej neprítomnosti, zatiaľ čo Piccolo chce nasadiť kamery s takmer neobmedzeným sledovaním diania. A to môže byť pre mnohých problém, už len kvôli nepríjemnému pocitu, že sa "niekto pozerá". Nápad ako taký je ale zaujímavý a možno sa nakoniec ako alternatíva hlasových asistentov uchytí.

Apple chce vyrobiť dotykové pero, ktorým budete môcť kresliť v priestore

Apple prednedávnom zaregistroval nový patent, ktorý by mohol byť indíciou, kam sa chce uberať budúcnosť jeho stylusu a bezdotykového ovládania celkovo.

Zdroj: CNC