Umelá inteligencia v súčasnosti pomáha objavovať nové exoplanéty, bojovať proti duševným chorobám či napríklad lúštiť záhadný Voynichov rukopis. S niektorými vecami si ale stále neporadí. Ukážkovým príkladom môže byť výroba oblečenia.

Projekt Original Stitch mal užívateľom umožniť nechať si urobiť košeľu len na základe predlohy v podobe jedinej fotografie inej podobnej košele. Keďže nakupovať tento typ tovaru online nie je vôbec jednoduché (mnohým ľuďom proste neostáva iné než dúfať, že im vybraný model sadne), išlo nesporne o skvelý nápad.

Jediný problém spočíval v tom, že jeho prevedenie už rozhodne tak skvelé nebolo. Pavel Alpeyev a Jason Clenfield z Bloombergu si niekoľko takých košieľ na skúšku objednali a boli nepríjemne sklamaní.

Jedna košeľa mala príliš dlhé rukávy a súčasne bola obtiahnutá okolo hrudníka. Druhá na tom bola podobne. A tretia sa už nedala zapnúť.

Nikoho preto asi neprekvapí, že v decembri bola táto skúška vypnutá. Duchovný otec Original Stitch, Jon Koh, Alpeyevovi a Clenfieldovi oznámil, že jeho výtvor je očividne "stále v beta verzii".

Koh ale nehodil flintu do žita a začal pracovať na vylepšení verzie svojho softvéru. Fungovať by mohla začať v priebehu tohto roka. Podľa dostupných informácií bude tentokrát vyžadovať tri fotografie: požadované košele a hrudníku jej budúceho nositeľa (spredu i zozadu).

Zdroj: CNC