Nedávno spoločnosť Porsche pomohla svojím videom tým, ktorí nevedia správne vysloviť názov značky. Teraz prišli s ďalším náučným videom, aby upokojili zákazníkov, ktorí sa sťažujú na škrípanie ich bŕzd.

Ak ste už niekedy držali v rukách volant Porsche, určite ste sa stretli s fenoménom jeho škrípajúcich bŕzd. Samozrejme, nie je to chyba. Je to súčasť brzdového systému, a to sa Porsche snaží vysvetliť vo svojom najnovšom videu.

Zdroj: YouTube

​Výkonnejšie a ťažšie vozidlá potrebujú väčšie brzdové kotúče a platničky, čo znamená, že pri nižších rýchlostiach, platničky nie vždy priliehajú na brzdový kotúč rovnomerne. Hluk z takto vznikajúcich vibrácií zosilňuje brzdový kotúč, čo vedie nakoniec k charakteristickému škrípaniu bŕzd.

Porsche vysvetľuje, že sa snažia, čo najviac znížiť tento nepríjemný hluk, ale musíme uznať, že pri plánovaní  brzdových systémov, sa spoločnosť zameriava predovšetkým na dosiahnutie najvyššieho brzdného výkonu a trvanlivosti a len potom na zníženie hluku. Nevieme, či video vzniklo na podnet sťažností kupujúcich, ale ak máte pár minút na to, aby ste sa dozvedeli niečo nové, určite si ho pozrite.

Zdroj: YouTube