Teda aspoň podľa novinára The Verge, ktorý si mal možnosť ich vyskúšať na CES a bol nimi celkom unesený.

V tomto prípade, sa chytré okuliare Vuzix nepodobajú okuliarom Google Glass, pretože na rozdiel od nich, sa snažili vyhnúť všetkým chybám, ktoré Google spravil a to sa im aj podarilo.

V prvom rade, Vuzix Glass nevyzerajú tak hlúpo. Vyzerajú ako priemerné slnečné okuliare s hrubšími stranicami. Tomu sa nedalo vyhnúť, keďže podobne ako Google Glass aj Vuzix do nich vložil celý svoj hardvér, čo znamená, že na očiach budete nosiť slabší Android smartfón.

Zdroj: Vuzix

​Samozrejme, okuliare majú svoje limity. Vuzix Blade so štvorjadrovým procesorom a 8-megapixlovým fotoaparátom môže maximálne konkurovať priemernému smartfónu, ale prvotným cieľom výrobcov asi nebolo vytlačiť z trhu iPhone.

Vuzix Blade premieta pred pravé oko obraz rovnakým spôsobom ako Google Glass, ale virtuálny displej poskytuje oveľa väčší a jasnejší obraz ako chytré okuliare spoločnosti Google. Ďalším dôležitým krokom vpred je, že Vuzix do okuliarov integroval osobného asistenta Amazonu Alexu, takže ovládacím panelom na ráme ich môžete pohodlne ovládať hlasom.

Vuzix má s okuliarmi veľké plány. Okrem vývojárskej verzie by radi tento rok vyrobili aj verziu pre verejnosť, ktorej cena by mala byť 500 dolárov, čím by sa vyhli ďalšej veľkej chybe okuliarov Google Glass, že boli neprimerane drahé.