Cestovanie s rodinou bez vysokých nákladov: Vytvárajte spomienky s nízkym rozpočtom

PR ČLÁNOK. Veľa rodín sa vzdá cestovania kvôli premršteným cenám rodinných dovoleniek. Nevzdávajte sa cestovania len z dôvodu nízkeho rozpočtu. Vytvárajte spoločné spomienky, ktoré rodinu utužia. Niektoré náklady na dovolenku sa síce znížiť nedajú, ale na iných je možné ušetriť tak, že si aj vy budete môcť dopriať oddych. Ktoré položky je možné eliminovať a kam s rodinou vycestovať?

Ako plánovať rodinnú dovolenku? 

Pre viacčlenné rodiny je jedinou možnosťou cestovanie, ktoré si do bodky a hlavne vopred naplánujete. Ak máte viac ako dve deti, musíte myslieť a konať s predstihom. Ubytovanie pre veľké rodiny prichádza do úvahy len v apartmánoch alebo v hoteloch s prepojenými izbami. Takéto ubytovanie býva vypredané ako prvé. 

Ak máte väčšie deti, radíme vám kúpiť klasické hotelové izby a zabezpečiť, aby vám boli pridelené vedľa seba. Toto odporúčanie je len pre vaše dobro, pretože apartmány a hotelové izby s viacerými lôžkami majú ako doplnkové postele prísteľky. Spať na malom rozťahovacom kresle alebo na gauči môže byť pre väčšie deti nepohodlné. 

S výberom destinácie dlho neváhajte a už počas zimy si zaplaťte jarnú či letnú dovolenku. Vyhnete sa stresu z toho, že nájdete letenky, ale nie adekvátne ubytovanie a opačne. Pri plánovaní dovolenky v predstihu dokážete ubytovanie, dopravu i prípadný transfer na letisko vybaviť na jednom mieste, a to na internetových stránkach portálu eSky.sk. 

Ako ušetriť na nákladoch na cestovaní? 

Zdroj: esky.sk

Ušetriť na cestovaní s rodinou je možné predovšetkým tak, že nájdete akciové letenky za dobré ceny. Platí už spomínané pravidlo, že s časovým predstihom je možné takéto letenky nájsť. Snažte sa kúpiť letenky s odletom z Bratislavy, aby ste ušetrili na nákladoch pri premiestňovaní z domova na letisko. Všetky letenky z Bratislavy rýchlo vyhľadáte na tomto odkaze https://www.esky.sk/letenky/ci/bts/0/0/bratislava. 

Niekedy je nutné sa uskromniť aj časovo. Myslíme tým, že nepôjdete na dvojtýždňovú dovolenku k moru, ale si vyberiete bližšie destinácie na kratší čas. Týmto spôsobom môžete cestovať viackrát do roka a vidieť viac zaujímavých miest. Deti od 5 rokov zvládnu aj menej náročné poznávacie dovolenky. Inšpiráciou vám môže byť ponuka predĺžených víkendov na eSky.sk. 

V destinácii je pre veľké rodiny výhodnejší prenájom automobilu ako doprava autobusmi a taxíkmi. Viacmiestne vozidlá vám umožnia spoznať okolie a umocniť spomienky, a to s nízkym rozpočtom. Ušetrite aj na poistení, ktoré si kúpite ako balíček spolu s letenkou a ubytovaním. Ak budete bývať v apartmáne, dajte prednosť vareniu a raz denne sa vyberte ochutnať špeciality miestnej kuchyne. 

Ktoré destinácie sú ideálne pre rodiny? 

Nedajte sa pomýliť tým, že niektoré destinácie sú vyhlásené za luxusné a cenovo nedostupné. Napríklad cestovanie do Dubaja sa stalo finančne porovnateľné s dovolenkou v Turecku či Grécku. Vyklikajte si výhodné letenky na https://www.esky.sk/letenky/0/0/ci/dxb/dubaj a užívajte si horúce počasie, teplé more a výborné služby aj počas zimných mesiacov. 

Pre skromnejších ľudí odporúčame oddychovať v Bulharsku. Bulharsko sa rokmi veľmi zmenilo a ponúka pre každého cestovateľa niečo zaujímavé. Hotely sú na dobrej úrovni a hlavne za nízku cenu. Navyše sa letenky do Burgasu predávajú od jari do jesene za pár eur. Do Bulharska sa môžete vybrať aj mimo sezóny a vyskúšať liečivú silu bulharských minerálnych prameňov. 

Podobne ako Bulharsko ja tiež Čierna Hora novo objavovanou destináciou. Krátkym letom sa dopravíte do krajiny, kde na vás čaká nádherná príroda a prímorské letoviská skryté v záplave zelene. K tomu všetkému si v Čiernej Hore môžete dovoliť vďaka nízkym cenám naozaj všetko od návštevy reštaurácií až po výlety k pamiatkam, napríklad k mestečku Kotor zapísanému v UNESCO.