Fotograf Carl De Keyzer získal vzácnu možnosť pobytu v Severnej Kórei počas 60 dní. Videl niečo, čo ostatní nemôžu.

Turisti môžu vstúpiť do krajiny iba na základe pozvania a sú sprevádzaní sprevádzajúcou osobou pri každej ceste. Fotograf musel podpísať, čo všetko môže fotografovať a musel ukázať všetky svoje fotografie zástupcovi miestneho úradu, ale podmienky prijal. Zakaždým, keď sa dvere jeho hotelovej izby otvorili, okamžite sa tam objavili aj jeho dvaja sprevádzajúci spoločníci: „Chceli by ste sa prejsť? Odprevadíme vás."

Existujú prísne podmienky na to, kto môže fotografovať, kedy a čo. Sochy, fotografie alebo obrazy Veľkých vodcov sa smú fotografovať len v prípade, ak je viditeľná celá ich postava. Pre sprievodcov je to vždy veľká výzva, ak sú sochy vodcov zahalené v hmle a nie sú im vidieť hlavy, ale Carl De Keyzer ich nakoniec odfotil a podarilo sa mu vyhotoviť vzácny záber Kimovcov.

Zúčastnil sa aj baletnej prehliadky materských škôl, kde bol jediným hosťom, ale čo je najzaujímavejšie, jeho vodič sa stratil počas výletu na vidieku a viackrát musel zastaviť v pustatine, aby sa opýtal na smer, takže Carl De Keyzer videl poľnohospodársku krajinu a malé dediny, ktoré sú inak pred očami turistov starostlivo ukryté: panuje tam bieda, primitívne podmienky, hladujúci ľudia a úplný nedostatok mechanizácie.

V krátkom filme BBC predstavuje fotograf svoje vzácne fotografie so súvisiacimi príbehmi.

Zdroj: YouTube