Slávny YouTuber porušil zákon, ktorý zakazuje, aby sa ľudia šplhali na slávne pyramídy v egyptskej Gíze. Dvadsaťsedemročný influencer Vitalij Zdorivetskij pre to strávil päť dní v egyptskom väzení. Za mrežami vraj zažil veci, ktoré by neprial ani nepriateľovi.

Vitalij Zdorivetskij, ktorého fanúšikovia poznajú pod prezývkou VitalyzdTv, je známy svojimi vtipmi. Dvadsaťsedemročný YouTuber si získal pozornosť vďaka videám, v ktorých si robí srandu z nič netušiac ľudí. V roku 2012 napríklad nakrútil video v americkom Miami, ktoré mu prinieslo skutočnú slávu a zároveň veľkú kritiku. V klipe, ktoré nazval útok zombie v Miama, je vidieť biely muž, ktorý postriekaný krvou a oblečený do roztrhaných odevov napáda okoloidúcich. Video má vyše milióna videní, zároveň ale bolo kritizované za rasistický podtón. Podľa niektorých komentujúcich muž prezlečený za zombie napádal len Afroameričanov.

V roku 2014 pre žartovné video skončil dokonca vo väzení. Stalo sa tak pri poslednom západe medzi Nemeckom a Argentínou počas Svetového pohára FIFA v Brazílii. Vitalij vtrhol na ihrisko, odkiaľ ho museli vyviesť. Znovu bol zatknutý v roku 2016 pri západe NBA z rovnakého dôvodu. V roku 2017 bol opäť zatknutý a to v Los Angeles po tom, čo sa vyšplhal na slávny nápis Hollywood. Teraz skončil za mrežami znovu.

Vitalij vyrazil do Egypta, kde sa opäť ocitol v zakázanej zóne. Egyptská vláda v novembri schválila zákon, ktorý zakazuje, aby sa ľudia šplhali na pyramídy v Gíze. Vitalij ale tento zákon ignoroval a na jednu z nich počas svojho pobytu v Egypte vyliezol, aby tam nakrútil svoje ďalšie video.

View this post on Instagram

Unstoppable ? ?: @rocknfoto

A post shared by Vitaly (@kingvitaly) on

YouTuber, ktorého sleduje viac ako 3 milióny ľudí, preto skončil na policajnej stanici a strávil dlhých päť dní vo väzení! Na instagrame influencer zverejnil fotografiu z vrcholu pyramídy a sľúbil, že publikuje video, ktoré na pamiatke urobil. Zároveň prehovoril o svojich skúsenostiach z väzenia. "Žiadne slová nedokážu vyjadriť, čím som si prešiel v posledných piatich dňoch. Bol som zavretý v Egypte, pretože som vyliezol na pyramídy v Gíze. Bol som zatknutý niekoľkokrát, ale tentokrát to bolo zatiaľ najhoršie. Videl som hrozné veci a neprial by som to nikomu. Stálo to ale za to? Určite áno! Urobil som to z dobrého dôvodu a čoskoro publikujem celé video, aby to mohol vidieť celý svet," uviedol k fotografii.

Zdroj: CNC