Sidari na gréckom ostrove Korfu: Kanál lásky sľubuje šťastie na celý život

Na severozápade gréckeho ostrova Korfu sa nachádza miesto, ktoré podľa legendy zaistí lásku na celý život, pričom k tomu stačí málo... Aj ten, kto túto skúšku nepodstúpi, ale uznáva, že si toto miesto - často navždy - zamiloval.

Zdroj: Facebook

​A o teda zamilovaná dvojica musí podniknúť, aby ich láska nikdy nepohasla? Ponoriť sa do priezračne čistého Iónskeho mora, plávať medzi skalami a nakoniec tunelom v jednej z nich - Kanálom lásky - preplávať na druhú stranu. Tak málo vraj stačí, aby tí dvaja boli šťastní, spokojní a spolu (čo sa niekedy vylučuje...) až do konca. Či k tomuto životnému spojeniu je potrebné podstúpiť v potemnej jaskyni plnej vyrytých srdiečok aj iné spojenie, už legenda neprezrádza...

Zdroj: Facebook

​Smutní ale nemusia byť ani tí, ktorí dorazili sami. Vraj stačí jaskyňou preplávať a na vyvolenú či vyvoleného myslieť, boh lásky Amor už vraj zariadi všetko ostatné... Vedecky podložené to, samozrejme, nie je, ale ako hovoria futbalisti - šťastíčku je potrebné ísť oproti. A pretože poistiť si to chce kdekto, v najvyhľadávanejších termínoch sezóny sem smeruje mnoho turistov. Pohľad na pieskovcové útvary je fascinujúci ako zo zeme, tak z vody, kúpať sa ale d nielen pri skalách a na menšej pláži. hneď za Kanálom lásky, ako sa niekoľko skalných prstov vystupujúcich do mora súhrnne nazýva, je dlhá a široká pláž, takmer pozdĺž celého mestečka Sidari, v ktorom trvalo žije necelých 400 obyvateľov. Ďalšie pláže sú v okolí, pričom niektoré sú prístupní len loďou.

Zdroj: Facebook

​Prečo na Korfu? Pretože ostrov je jedným slovom nádherný. Fascinujúce pláže, zelené vnútrozemie, úchvatné hlavné mesto s mnohými pamiatkami, k tomu skvelá miestna kuchyňa, tradičná hudba, odkaz cisárovnej Sissi, rovnako ako spisovateľa Geralda Durrella, ktorý svoje zážitky opisuje v knihe O mé rodině a jiné zvířeně. To všetko vytvára kúzlo tohto ostrova, vzdialeného asi dva kilometre od gréckej pevniny. Teplé letné počasie s minimom zrážok tu panuje od mája do septembra, vrchol sezóny je v polovici augusta.

Zdroj: CNC