Keď Krištof Kolumbus toto územie v Karibiku objavil, zvolal: "To je najkrajšia krajina, akú kedy ľudské oko uvidelo." Dominikánska republika nadchne panenskou prírodou, plážami s bielym pieskom, historickými mestami, luxusnými rezortmi aj počasím. Veď letné teploty tu panujú celoročne.

Dominikánska republika svojou rozlohou pripomína našu krajinu a Európe sa podobá. Aj čo sa týka služieb - funguje tu autobusová doprava, obchody (v ktorých sa dá platiť kartou), nechýbajú ani bankomaty, požičovne áut, využiť sa dajú aj vnútroštátne letecké linky. Celý rok sa tu teploty pohybujú od 29 do 33 stupňov, more má 26 až 29 stupňov. Dvakrát do roka ale prichádza obdobie dažďov - od mája do júna a od októbra do novembra.

Prvým kolonizovaným mestom bolo Santo Domingo, ktoré je dnes hlavným mestom. Pokiaľ vás očarí, navštívte aj neďaleké Altos de Chavón. Mestečko síce bolo vybudované len pred 50 rokmi, ale rozdiel prakticky nepoznáte. Malé uličky, malebné reštaurácie, obchodíky, pamiatky a všetko doplnené priateľskými miestnymi obyvateľmi. Čerešničkou na torte bude výhľad do údolia a na rieku Chavón.

Zdroj: Pinterest

​Národné parky a hornaté oblasti sa rozťahujú po celej krajine. Oblasť Samany charakterizuje pozorovanie veľrýb. Zážitkom bude aj vstup do jaskýň, kde si prehliadnete nástenné maľby pôvodných obyvateľov Tainos.

V strednej a severnej časti sa môžete tešiť na vodopády a cesty týmito útvarmi. Stred patrí horám a najvyššej z nich Pico Duarte (3097 m), ktorá dominuje celému Karibiku. Na juhovýchode, v panenskej časti destinácie, uvidíte krokodíly americké, plameniakov, rôzne druhy fauny a flóry, z ktorých niekoľko druhov je endemických. Zaujímavosťou bude návšteva nedotknutej pláže Bahía de las Aguilas.

Zdroj: atpm.com

​Na území Dominikánskej republiky nájdete luxusné rezorty, butiky alebo súkromné ubytovania. Základnými prvkami jedálnička sú ryža, yuka, čierna fazuľa, mäso, ryby, avokádo a stále známejší aj u nás banán typu platan. Kúzla, ktoré Dominikánci vedia s jedlom, ocenili už niekoľkokrát aj odborníci, a tak sa Santo Domingo stalo gastronomickou veľmocou už tretíkrát v poradí. A pokiaľ by ste po večeri nechceli len tak sedieť, tradičné tance merengue a bachata vás pohltia do svojho víru, a to aj bez kvapky tradičného lahodného dominikánskeho rumu.

Zdroj: CNC