Nový a neobvyklý zábavný park v Abú Zabí je už dvojnásobným svetovým rekordérom

Clymb Abu Dhabi, ktorý otvorili 29. novembra, je držiteľom hneď dvoch svetových rekordov.

Športových fanúšikov zatiaľ táto metropola v Spojených arabských emirátoch nemala prečo nadchnúť, situácia sa však môže čoskoro zmeniť.

Dôvodom je fantastický dobrodružný park, ktorý v púšti vyniká svojím hypermoderným dizajnom.
Zdroj: Twitter

​Clymb má štyridsaťtri metrov vysokú vnútornú lezeckú stenu, akú nenájdete nikde inde na svete. Popri tejto rekordnej stene, vybudovali aj menšie steny, aby si aj začiatočníci a pokročilí nadšenci lezenia po stenách mohli v dostatočnej miere užiť tento populárny druh športu.

Ďalším rekordérom komplexu, ktorý sa nachádza na jednom z umelých ostrovov Yas Island, je jeho veterný tunel vysoký 25 a široký 10 metrov. Je tiež najväčším vo svojej triede a predbehol aj známy Hurricane Factory Berlin. Veterný tunel je otvorený pre všetkých, vrátane detí od troch rokov po profesionálnych paraglajdistov.

Zdroj: Twitter

​Clymb bude slúžiť ako skutočný dobrodružný park, pretože je zároveň domovom obchodov, súkromných konferenčných miestností, kaviarní a reštaurácií.

Vstupné na lezeckú stenu začínajú od 25 dolárov a veterný tunel si môžete vyskúšať od 60 dolárov. Každý, kto sa chce iba rozhliadnuť, má vstup zdarma.

Zdroj: YouTube