Mladý pár predal všetok majetok: Teraz aj s bábätkom žije v autobuse

Rozhodli sa predať všetko, len aby mohli precestovať svet. Will a Kristin Watsonovci zrekonštruovali bývalý vojenský autobus a dnes v ňom žijú spoločne so svojou malou dcérkou a psom.

Will Watson (31) sa rozhodol predať všetok majetok, aby si mohol kúpiť starý vojenský autobus a splatil dlhy, ktoré mu bránili v cestovaní. Počas rekonštrukcie autobusu, ktorý pomenoval Juan, jeho žena Kristin (29) nečakane otehotnela. Ani to im ale nezabránilo cestovať a keď mala ich dcérka Roam (meno v preklade znamená "túlať sa") len šesť mesiacov, presťahovali sa aj so svojím psom do autobusu a začali nový život plný dobrodružstva.

"Vždy sme milovali cestovanie! Kristin trávila svoje vysokoškolské letá vandrovaním po krajinách celého sveta a ja som bol skaut. Obaja sme tiež cestovali za prácou," prezradil Will. Rodina ale splácala dlhy a bála sa, že by tým mohli byť obmedzení v tom, kam by chceli vycestovať. "Nemať dlhy je niečo úžasné. Keď si skontrolujeme svoj bankový účet, konečne sa cítime zaistení. Odkedy sme sa presťahovali do ´malého domčeka´, dokázali sme sa niečo našetriť!"

Pozrite si galériu

​Štvorčlenná rodina, vrátane ich pitbulla Rusha, už precestovala viac než 257 tisíc kilometrov od svojho domu v Jacksonville na Floride, po východnom pobreží až do Nového Škótska v Kanade. Cestovanie s malým dieťaťom sa zdá byť na prvý pohľad problematické. Malá Roam je ale "zázračné dieťa", ako jej tatino rád hovorí, a cestovanie jej nerobí žiadny problém. Okrem toho, že musí každých pár hodín zastavovať alebo byť v noci kvôli malému priestoru absolútne ticho, si ich dcérka cestovanie užíva a veselo sa batolí po autobuse.

"Ani jeden z nás deti neplánoval. Po prvotnom šoku sme sa ale začali na našu malú tešiť!," hovorí nadšene Kristin. Svoje cesty dokumentujú a videá nahrávajú na YouTube, kde ich sleduje nielen ich rodina, ale aj ďalších 11 tisíc odberateľov. Mladý pár zdieľa aj rady na cestovanie s deťmi. "Viem, že je ťažké žiť s dieťaťom život, ktorý neodpovedá ´norme´. Ale je niečo, čo sme si minulý rok uvedomili - deti sú neuveriteľne prispôsobivé a chcú zažiť rovnaké veci, čo ich rodičia!"

Zdroj: CNC