Uznávaný cestovný magazín Which? Travel sa rozhodol zistiť, ako sú na tom s čistotou letecké spoločnosti. Najhoršie v prieskume dopadla aerolinka Ryanair, ktorej paluby sú podľa magazínu v žalostnom stave. Kabíny mali mať zaprášené okenné parapety, špinavé opierky na hlavu a mastné podnosy na jedlo.

Cestovanie lietadlom je pohodlnejšie, rýchlejšie a vďaka nízkonákladovým letom sa dajú zohnať letenky za rozumnú cenu. Niet sa čo čudovať, že viac a viac ľudí využíva leteckú dopravu. Málokto sa ale zaujíma o to, v akom prostredí trávi aj niekoľko hodín cesty.

Jeden z najuznávanejších magazínov Which? Travel sa preto rozhodol, že zhodnotí, ako sú na tom letecké spoločnosti s čistotou na palube ich lietadiel. V ankete sa preto až 8 tisíc ľudí pýtal, ako hodnotia čistotu v lietadlách. Ľudia zhodnotili pozitívne okolo 42 aeroliniek. Kto ale v ankete absolútne prepadol, bola nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair.

Magazín sa preto rozhodol, že vyšle do terénu svojich "vyšetrovateľov", aby čistotu na palube zhodnotili. Tí zistili, že čistota na palube je naozaj zlá. Editor magazínu Rory Boland dokonca uviedol, že by

cestujúci mali použiť ochranný oblek, pokiaľ sa rozhodnú so spoločnosťou letieť.

Podľa vyšetrovateľov boli špinavé okenné parapety, opierky na hlavu a mastné podnosy na jedlo.

Najlepšie v prieskume dopadla spoločnosť Air New Zealand, potom Singapor Airlines, Emirates a Qatar Airways. Z nízkonákladových spoločností sa na vrchole umiestnila spoločnosť Norwegian.

Zdroj: CNC