Pozrite sa ako dnes vyzerá argentínske mesto, ktoré na štvrť storočie zaplavila voda

Vila Epecuéna bola kedysi prosperujúcim a bohatým turistickým mestom v srdci provincie Buenos Aires v Argentíne. Dnes má jedného obyvateľa.

Osada bola založená v roku 1920, keď si niektorí bohatí investori uvedomili, že lagúna Epecuén má liečivý účinok a mohla by prilákať tisíce turistov. A tak sa aj stalo: v tridsiatych rokoch minulého storočia sa obec s 1 500 obyvateľmi každé leto rozrástla na 25 tisíc ľudí, a to vďaka dovolenkárom, ktorí radi zaplatili za extra slanú vodu.

Tragédia nastala v roku 1985, keď prišla nezadržateľná povodeň. Neďaleká priehrada sa roztrhla a mesto bolo zaplavené vodou. Celé dni pršalo, rieka sa vyliala zo svojho koryta a domy sa ocitli 10 metrov pod vodou. Obyvatelia boli evakuovaní a do dnešného dňa sa nemohli vrátiť. Teraz, po 25 rokoch, začala hladina vody klesať.

Mesto duchov má v súčasnosti jediného obyvateľa, strýka Pabla, ktorý ukázal BBC, ako vyzerá Villa Epecuén, mesto pokryté vodou štvrť storočie. Dokonca si pamätá, kde ste mohli dostať najlepšiu zmrzlinu.

Zdroj: YouTube